רכיבים
- 126 גרם מרגרינה או חמאה
- 2/3 כוס סוכר
- 1 כף סוכר וניל
- 4 ביצים
- 2/3 כוס קמח מצה
- 2/3 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה כשרה לפסח
- קורט מלח
- 3 כפות מים או חלב
- 6-8 כפות ריבה בטעם אהוב (לא חובה)
- 2 כפות קפה נמס מומסות ב-1 כף מים חמים
- 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
- אבקת סוכר לאיבוק
- לציפוי:
- 2 כוסות אבקת סוכר מנופה
- 2 כפות קפה שחור חזק (נוזלי ומוכן, לא אבקה)
- לקישוט: חצאי אגוזי מלך
אופן הכנת עוגת טורט לפסח:
*ניתן להכין את העוגה גם בגרסת פרווה וגם חלבית.
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים בנייר אפייה תבנית עגולה בקוטר 18 ס"מ.
2. בקערת ערבוב, מקציפים את המרגרינה או החמאה עם הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
3. מפרידים את הביצים לשני כלים נפרדים, ומקציפים רק את החלמונים (החלק הצהוב) לתוך הקצף.
4. מנפים את קמח המצה, קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה, ומקפלים בזהירות לתוך הקצף.
5. מוסיפים לתערובת העוגה את הקפה המומס ואגוזי המלך הקצוצים ומערבבים בעדינות.
6. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף גבוה, יציב ורך.
7. לוקחים כף מלאה מקצף החלבונים ומערבבים ביסודיות לתות תערובת העוגה. לאחר מכן, מערבבים פנימה בעזרת מרית את שאר קצף החלבונים, ונזהרים שהתערובת תישאר אוורירית.
8. מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, עד שהעוגה עולה ומקבלת גוון זהוב.
9. למשקיעים: לאחר שהעוגה מתקררת, חוצים אותה לרוחב, מורחים ריבה על החלק התחתון וסוגרים את העוגה.
אין לכם זמן? עברו ישר לסעיף הבא:
10. מאבקים את העוגה באבקת סוכר.
11. הכנת הציפוי: מקציפים יחד את אבקת הסוכר והקפה השחור המוכן, יוצקים על העוגה ומקשטים בחצאי אגוזי מלך.