רכיבים
- 200 גרם פסטרמה 'הוד לבן' בטעם ברביקיו / מקסיקנית / דבש / מעושנת
- 1 כרוב
- 2 פלפלים אדומים מתוקים
- 1 גזר
- 2 מלפפונים
- 1/2 סלסלת עגבניות שרי או 2 עגבניות רגילות
- חופן נבטים (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור
- שמן זית
- מיונז (מתכון למיונז ביתי בהמשך)
אופן הכנת סלט פסטרמה:
רגע לפני: ניתן לחתוך מראש את הירקות, אך מאחדים אותם רק סמוך להגשה, כדי שהסלט יישאר טרי ורענן.
1. חותכים לרצועות דקות וארוכות את הפלפלים, הכרוב והגזר. מחממים מעט שמן במחבת, ומקפיצים קלות את הירקות במשך 5 דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך בחישה מתמדת בכף עץ. מסירים מהאש ומניחים לצינון.
2. חוצים לשניים את עגבניות השרי או חותכים לקוביות את העגבניות הרגילות, חותכים לרצועות דקות את המלפפונים ומעבירים לקערת הגשה גדולה.
3. מוסיפים לקערה את הירקות המוקפצים והנבטים ומערבבים.
4. חותכים לרצועות ארוכות ושוות בגודלן את הפסטרמה, ניתן לשלב כמה סוגי פסטרמה.
5. מוסיפים את הפסטרמה לסלט, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור, מזלפים מעל מיונז (מתכון למיונז ביתי כשר לפסח) ומגישים מיד.