זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 6 חלקי עוף גדולים
- 10-12 תחתיות ארטישוק - מומלץ טריות
- 2 בצלים בינוניים
- 15 מחטי רוזמרין
- 4 כפות שמן
- 2 כוסות מיץ תפוזים
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת תבשיל עוף ותחתיות ארטישוק:
1. מחממים בסיר רחב את השמן ומטגנים את חלקי העוף עד להזהבה טובה מכל הצדדים.
2. פורסים את הבצל לטבעות ומוסיפים לסיר. מבשלים יחד במשך 2-3 דקות על אש בינונית.
3. מוסיפים את הרוזמרין, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.
4. מוסיפים לסיר את תחתיות הארטישוק בשלמותן, ומנמיכים לאש קטנה.
5. מוסיפים את מיץ התפוזים ומבשלים במשך 40 דקות.
מנה נהדרת לסעודת בוקר החג או לחול המועד.