זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 ק"ג דג קרפיון
- 2 בצלים גדולים
- 2 כפות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 3 כפיות סוכר
- 3 ביצים
- 2 כפות קמח מצה או קמח תפוחי אדמה - לנוהגים לא לאכול שרויה
אופן הכנת געפילטע פיש כשר לפסח:
1. במעבד מזון, טוחנים את הדג ומעבירים לקערה.
2. קוצצים בצל אחד לקוביות גדולות, מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להזהבה. מעבירים את הבצל המטוגן למעבד מזון, וטוחנים. מוסיפים את הדג הטחון, קמח המצה / קמח תפו"א והביצים, טוחנים יחד בפולסים קצרים, עד לאיחוד. מתבלים ומערבבים היטב בכף.
3. מקלפים וחותכים את הבצל השני לפרוסות דקות. מניחים בתחתית סיר עמוק את פרוסות הבצל ועצמות הדג שנותרו, ממלאים במים ומביאים לרתיחה.
4. יוצרים קציצות עגולות מהעיסה, מורידים בזהירות למים החמים ומבשלים במשך 3 שעות על אש בינונית.