רכיבים
- 1/2 1 כוסות מים פושרים (אם טובלים בהם אצבע, לא מרגישים חום - זה נקרא "טמפרטורת דם"
- 10 גרם שמרים מידיים
- 1 כפית סוכר
- 3 כוסות קמח - לאחר ניפוי + 1 כוס קמח מנופה לעבודה עם הבצק
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים את המים עם הסוכר והשמרים ונותנים לתערובת לעמוד 5 דקות, עד שעולה קצף.
2. מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים עם וו הלישה במשך 5 דקות, עד שמתקבל בצק מעט דביק אך לא רטוב. אם הוא רטוב, מוסיפים 1-2 כפות קמח ולשים אותן לתוך הבצק.
3. יוצרים מהבצק כדור עגול, מפזרים מעל 1-2 כפות קמח עד שהבצק מכוסה מלמעלה היטב.
4. מכסים את קערת הבצק במגבת דקה ולחה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים פנימה סיר תנור הולנדי או סיר שמתאים לאפייה בתנור ויש לו מכסה תואם (מכניסים את הסיר עם המכסה).
6. לאחר ההתפחה, מניחים את כדור הבצק על משטח מקומח, אוחזים ב-3 קצוות של הבצק ומקפלים אותן למרכז (כמו בלון). מניחים את הבצק בקערה מקומחת כשהתפר כלפי מטה ומפזרים מעל עוד קמח.
7. מכסים את הקערה במגבת דקה ולחה ומתפיחים במשך 30 דקות נוספות.
8. בזהירות, מוציאים את הסיר מהתנור מניחים בפנים את הבצק ומכסים. אופים במשך 30 דקות, מסירים את המכסה ואופים במשך 10-15 דקות נוספות, עד שהלחם זהוב.
9. לאחר האפייה, מצננים את הלחם במשך 20-30 דקות על רשת תנור לפני שפורסים ומגישים.