רכיבים
- 4 כוסות קמח - לאחר ניפוי
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 2 כוסות (500 מ"ל) רוויון (חובצה)
- 1 ביצה
- 1 כוס גבינת צ'דר מגורדת
- 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (כמו פטרוזיליה, מרווה ועירית)
אופן ההכנה:
1. מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות ומרפדים סיר ברזל יצוק בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה, מערבבים את כל החומרים היבשים.
3. בכלי נפרד, טורפים את הביצה עם הרוויון ויוצקים את התערובת לחומרים היבשים.
4. מערבבים את הבלילה עד שמתגבשים גושים גדולים של בצק ואז מוסיפים את הגבינה ועשבי התיבול. ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד, דביק ומדובלל למראה (לא חלק מדי).
5. מעבירים את הבצק לסיר המוכן ואז חורצים שתי וערב בחלק העליון של הבצק עם סכין חדה. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור.
6. אופים במשך 30-45 דקות, עד שהלחם אפוי - נשמע קול חלול כשדופקים על החלק התחתון של הלחם ושיפודים שננעצים בו יוצאים נקיים. נותנים ללחם להתקרר במשך 10-15 דקות לפני שפורסים ומגישים.