רכיבים
- 100 גרם קמח לבן, מנופה
- 100 גרם קמח סולת, מנופה + מעט לקימוח
- 2 ביצים
- מעט שמן זית באיכות טובה + מעט להגשה
- גבינת פרמזן טריה, מגוררת
- מלח ופלפל שחור, להגשה
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את הקמחים על משטח ישר ומייצרים באר במרכז. בוקעים ושופכים את שתי הביצים לאמצע ומוסיפים את השמן.
2. בעזרת מזלג, מקציפים יחד את הביצים עד שהן קלות ורכות. מעבירים בהדרגה את הקמחים למרכז, עד לערבוב מלא.
3. משתמשים בחלק הבשרני של כפות הידיים ומתחילים ללוש את הבצק עד שהוא חלק ומשיי. יוצרים ממנו כדור ועוטפים בניילון נצמד. מקררים במשך 10 דקות.
4. לאחר שהבצק התקרר, מתחילים לרדד אותו בעזרת מערוך ומעצבים בצדדים תוך כדי רידוד, ליצירת צורה אליפטית ארוכה.
5. ממשיכים לרדד את הבצק עד שהוא נהיה דק מספיק כך שניתן לראות את צורת היד דרכו, בהרמה. מקפלים את קצות הבצק לאמצע ואז מקפלים שוב את הקצוות המקופלים לכיוון האמצע. עושים זאת שוב.
6. חותכים את שולי הפסטה המקופלת ואז מתחילים לחתוך לרצועות דקות. מעבירים את הסכין דרך קפלי הפסטה, מנערים את הסכין כדי לשחרר את חוטי הפסטה.
7. מרתיחים את הפסטה במים מומלחים בכבדות במשך כ-4 דקות, עד למצב אל-דנטה.
8. מגישים עם גבינת פרמזן מגורדת, מלח, פלפל וטפטוף של שמן זית.