מחבת טפלון ידועה כנוחה לבישול ביתי מהיר והניקוי הפשוט, בלי שעות של קרצופים. היא יכולה לשרוד זמן רב, אך הכל תלוי ביחס שלכם אליה. מדריך לשמירה על מחבת טפלון - לגזור ולשמור:
1. אל תתנו למחבת הטפלון להתחמם יותר מידי, במיוחד כשהיא ריקה.
2. בעוד מחבתות טפלון רבות מתיימרות להיות בטוחות במדיח הכלים, כדאי להעדיף שטיפה ידנית. ציפוי הטפלון (ובשמו המקורי: הפוליטטראפלואורואתן) הוא חומר רגיש שעשוי להיהרס במגע עם תכשירי ניקוי גסים ואדי המדיח.
3. למרות שמחבת הטפלון נראית נקייה לאחר ניגוב מהיר במגבת נייר, בשום אופן אל תדלגו על השטיפה במים וסבון כדי להסיר את שאריות המזון. אם לא, המזון שנדבק למחבת בפעם הקודמת, יישרף ויצור מעטה שרוף על פני הטפלון. אם זה כבר קרה, אל תשפשפו את המחבת בצמר פלדה אלא השרו אותו במים חמים וסבון.
4. בכל פעם שאתם מאחסנים את מחבת הטפלון בארון, הגנו על פני שטח המחבת בפיסת מגבת נייר, או חתיכת בד כדי למנוע שריטות.
5. אל תתעללו בו. ברצינות. אל תדפקו את המחבת, אל תגרדו ושמרו עליו מפני חבטות של כלי מתכת אחרים במדף.