רכיבים
- 500 גרם שעועית לבנה
- 1 בצל מתוק קטן, קלוף וחתוך לרבעים
- 2 שיני שום מרוסקות וקלופות
- 3 ענפי רוזמרין טריים
- 1 ענף מרווה טרי
- כמה עלי דפנה
- ¾ כפית אבקת שום
- מלח לפי הטעם
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית כתית
- 2 בצלים קטנים פרוסים דק
אופן ההכנה:
1. מניחים את פולי השעועית בקערה גדולה ומכסים אותם לחלוטין במים צוננים. משרים במשך הלילה (לפחות 8 שעות). מסננים את השעועית במסננת.
2. מעבירים את השעועית לסיר בינוני ומכסים בס"מ אחד של מים. מוסיפים את רבעי הבצל, השום, הרוזמרין, המרווה ועלי הדפנה. מערבבים בעדינות עד לשילובם יחדיו.
3. מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה, ללא מכסה, עד שהפולים מתחילים להתרכך, במשך 30-40 דקות. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שהשעועית רכה לחלוטין והנזיד טעים, במשך 10-15 דקות נוספות.
4. מקרמלים את הבצלים: בזמן שהשעועית מתבשלת, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ, מתבלים במלח ומנמיכים את האש. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מזהיב ומתקרמל, במשך 25-30 דקות.
5. להגשה: מסירים את הגבעולים מהשעועית. יוצקים אותה לתוך צלחת הגשה. מניחים מעל את הבצל המקורמל, מתבלים במעט פלפל שחור וטפטוף של שמן זית ומגישים מיד.