זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה (4 גדולים), מקולפים
- 3 כפות שמן זית
לתיבול:
- 1/2 1 כפיות פפריקה
- 1 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית אבקת בצל
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 220 מעלות ומערבבים בכלי קטן את כל מרכיבי התיבול.
2. חותכים כל תפוח אדמה לחצי לאורך ואז חותכים כל חצי ל-4 לאורך, כך שיתקבלו 8 חצאי פרוסות מכל תפוח אדמה.
3. מניחים את תפוחי האדמה בקערה גדולה, מזלפים מעל את השמן ומתבלים. מערבבים הכל בידיים.
4. מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית, כך שהצד החתוך כלפי מטה, ואופים במשך 35-45 דקות, עד שהם שחומים ופריכים. הופכים פעם אחת באמצע האפייה.