זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 350 גרם פסטה קצרה
- 2 ראשי ברוקולי, קצוצים לפרחים קטנים
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
לרוטב:
- 2 כפיות גרידת לימון (אופציונלי)
- 2 כפות מיץ לימון (ניתן להחליף ב-1.5 כפות שמן זית)
- 5 כפות שמן זית
- 1/3 כוס פרמזן מגוררת דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כפית תערובת עשבי תיבול מיובשים כמו רוזמרין, אורגנו, תימין, בזיליקום ופטרוזיליה
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
- 1 כפית סוכר (אופציונלי)
- 3/4 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מרתיחים סיר גדול עם מים ו-2 כפיות מלח, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזה. 1-2 דקות לפני סיום בישול הפסטה, מוסיפים את פרחי הברוקולי.
2. מניחים את כל מרכיבי הרוטב בכלי עם מכסה.
3. לאחר שהפסטה מבושלת, מסירים מהאש, מסננים - אך שומרים 1/2 כוס ממי הבישול לכלי עם מרכיבי הרוטב, סוגרים את הכלי ומנערים היטב.
4. מחזירים את הסיר לכיריים, יחד עם הפסטה והברוקולי המסוננים, יוצקים מעל את הרוטב ואת הגבינה, מערבבים היטב על אש קטנה עד שהגבינה נמסה והרוטב עוטף את הכל. מתבלים בעוד מלח ופלפל שחור, אם צריך. מגישים מיד, חם.