במערכות הכשרות גילו בימים האחרונים, במהלך בדיקות מדגמיות שערכו, כי קיימת נגיעות גבוהה בפירות ובירקות, ויוצאים באזהרה לציבור.
לפי ההנחיות החדשות, לפני שאתם אוכלים פארי או ירק מהרשימה הבאה: פלפל, מלפפון, עגבנייה ועגבניית שרי, חציל, בצל ישראלי, שום, סלק, גזר, קישוא, תות שדה, ענבים וכלל פירות הקיץ - עליכם לבדוק היטיב.
חלק ממערכות הכשרות כבר מיהרו לפרסם הבוקר (חמישי) אזהרות והנחיות לציבור הרחב, ול'כיכר השבת' נודע כי ביממה הקרובה צפויים בכשרויות נוספות לפרסם את הנחיותיהם.
בהנחיות החדשות, כותבים במערכות הכשרות כי את כל הפירות והירקות שברשימה יש לשטוף חיצונית, ואת הפלפלים יש לשטוף גם מבפנים.
בכמה מהפירות והירקות יש גם צורך לחתוך את ראש הפרי, ובחצילים יש לחתוך גם את הקפלים והסדקים הפנימיים.
בנוגע לבצל ישראלי, מעדכנים בבד"ץ כי יש לבדוק אם ישנם רווחים בין הגלדים. אם יש כאלה, מומלץ שלא להשתמש בבצל זה.
יצוין כי ההנחיות מתייחסות רק לבדיקה לצריכה ביתית, ואילו למפעלי מזון, מטבחים וקייטרינגים, ההנחיה היא להשרות בסבון את כל הטעון שטיפה, כיון שבכמויות גדולות קשה לסמוך שישפשפו היטב כל פרי וירק בפני עצמו ועל כן ההנחיה מחמירה יותר.