רכיבים
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- 1/3 כוס סירופ תירס
- צבע מאכל אדום (או כל גוון אהוב אחר)
- קורנפלור
אופן ההכנה:
1. מוסיפים את הסוכר, המים וסירופ התירס לסיר גדול ומביאים לרתיחה עדינה על חום בינוני-גבוה. לא מערבבים. נותנים לתערובת לבעבע בעדינות, עד שהיא מגיעה לטמפרטורה של 131 מעלות צלזיוס.
2. מסירים מהאש, מטפטפים פנימה את צבע המאכל ומערבבים בעדינות עד שהצבע נתפס היטב בתערובת. מניחים בצד לצינון של 2 דקות ואז יוצקים למיכל פלסטיק עגול. נותנים לתערובת להפוך לג'ל יציב במשך 15-20 דקות.
3. שופכים כמות נדיבה של קורנפלור לקערה גדולה ומחלצים את הג'ל ממיכל הפלסטיק.
4. מצפים את הג'ל בקורנפלור מכל הצדדים ואז נועצים אצבע במרכז כדי ליצור חור.
5. בידיים, מרחיבים את החור תוך כדי סיבוב של הג'ל העגול, עד לקבלת מעין "הגה" גדול. מסובבים אותו לצורת 8, מקפלים לשניים ויוצרים שוב עיגול גדול. ממשיכים לעשות זאת בערך 15 פעמים עד שמתקבלות רצועות דקות של סוכר שנראות כמו שיער. מעבירים לכלי אטום בטמפרטורת החדר עד להגשה.
אופן ההגשה
ניתן להגיש את הפשמק ככה, כמו שהוא, או להשקיע וליצוק פודינג מתוק (חלבי או פרווה) לכוסות אישיים, להניח מעל כף ריבת תות, לפזר פיסטוקים קצוצים ומעל הכל להניח פיסה נדיבה של הפשמק.