זמן הכנה5 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 כוסות חלב (200 מ"ל)
- 3 כפות שמנת מתוקה (40 מ"ל)
- 50 גרם שוקולד מריר
- 1 כף קמח אורז
- 2 כפות אבקת קקאו
- 2 כפות קורנפלור
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס סוכר
אופן הכנת פודינג שוקולד:
1. קוצצים דק את השוקולד המריר.
2. בסיר קטן, מערבבים יחד את הסוכר, הקורנפלור, הקקאו, המלח וקמח האורז. מוסיפים בהדרגה את החלב, ומערבבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מעבירים את הסיר לכיריים, ומבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד. עד שהתערובת מבעבעת ומתעבה. מוסיפים את השוקולד הקצוץ והשמנת המתוקה. מבשלים עד שהשוקולד נמס לגמרי. מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים עד לאיחוד מלא.
3. יוצקים את הפודינג לכלי קינוח אישיים, מניחים בצד לצינון לטמפרטורת החדר. לאחר מכן, מעבירים למקרר לקירור של שעה-שעתיים, עד ההגשה.
4. מגישים לצד פרוסות פירות טריים, מרשמלו או מקלות בייגלה ארוכים.