רכיבים
- 1 כוס אורז סושי לא מבושל
- 2 כפות חומץ אורז / סיידר חומץ תפוחים
- 3-4 סלקים כבושים קטן
- 1/2 מלפפון גדול
- 1/2 כוס נבטים
- אצות נורי לסושי
- לציפוי:
- 1 כף פירורי פנקו
- 1 כף פתיתי קוקוס לא ממותקים
- 1 כף שומשום
- להגשה: רוטב סויה
אופן הכנת סושי צמחוני:
4-5 רולים של סושי - כל אחד מניב 6 יחידות
1. מבשלים את האורז לפי ההוראות שעל האריזה, ומעבירים את האורז המבושל לקערת ערבוב בינונית. מוסיפים את החומץ, ומערבבים לערבוב מלא. מניחים בצד לצינון מלא של 5-10 דקות.
2. פורסים את המלפפון והסלק לרצועות ארוכות ודקות.
3. הכנת הציפוי: במחבת יבשה, מערבבים את פירורי הפנקו, הקוקוס והשומשום וקולים אותם על אש בינונית-גבוהה, ומשגיחים ללא הפסקה, עד שהקוקוס משחים. מדי פעם מערבבים בכף עץ, ונזהרים לא שלא יישרף. מסירים לצלחת לצינון.
רגע האיחוד:
4. משמנים קלות את האצבעות, כדי לעבוד בקלות רבה יותר, ועל מחצלת-סושי או מגבת מטבח נקייה ולחה מניחים ריבוע אצה, מורחים על האצה שכבת אורז, ומסדרים ירקות לרוחב האצה, בקצה התחתון שקרוב אליכם. בעדינות, תוך הפעלת לחץ מתון, מגלגלים את האצה לרולדה מהודקת.
5. פורסים את הרולים ליחידות סושי, מסדרים במגש הגשה ומפזרים מעל את הציפוי. מגישים עם רוטב סויה.