רכיבים
- 1/2 3 כוסות קמח לחם
- 2 כפות סוכר
- 2 כפיות שמרים יבשים אינסטנט
- 1 כפית מלח
- 3/4 כוס מים חמים (לא רותחים)
- 3 כפות דבש
- 1/3 כוס שמן קנולה
- 3 ביצים
אופן הכנת חלת דבש מתוקה:
מתכון לחלה אחת
1. במיקסר עם וו לישה, מערבבים את הקמח (לאחר ניפוי) עם הסוכר והשמרים.
2. מוסיפים את המלח, המים, הדבש ו-2 ביצים ומערבבים במהירות נמוכה, במשך כ-4דקות - עד שהבצק מתחיל להתאחד. ואז מגבירים את המהירות לבינונית וממשיכים לערבב במשך 3 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד.
3. משמנים קלות קערה גדולה, ומעבירים לתוכה את הבצק. מכסים את הקערה באופן רופף עם ניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. קולעים את הבצק לחלה אחת - צפו בווידאו כיצד.
5. מכסים את הבצק הקלוע בניילון נצמד רופף, ומתפיחים במשך 30-45 דקות. בינתיים, מחממים את התנור ל-180 מעלות.
6. בקערה קטנה, טורפים את הביצה שנותרה עם 2 כפות מים, וסמוך לאפייה, מברישים היטב את הבצק בתערובת.
7. אופים במשך 40-50 דקות, עד לקבלת גוון זהוב עמוק.