רכיבים
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 בצל מתוק קטן, קצוץ
- 4 שיני שום שלמות
- 1 כוס יין לבן יבש
- 450 גרם פסטה מסוג "דיתליני" / פתיתי פסטה / כל פסטה, חתוכה קטן ככל האפשר
- 1/2 5 כוסות ציר מרק ירקות / מים + אבקת מרק
- 3/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
- 1/2 כוס בזיליקום טרי
- שבבי פלפל אדום מיובש
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר גדול על אש בינונית ומוסיפים את שמן הזית והחמאה. כשהשמן חם, מטגנים את הבצל ושיני השום בשלמותן, במשך כ-10 דקות, עד שהם רכים ומקבלים גוון קרמלי.
2. יוצקים את היין לסיר בהדרגה איטית ומביאים לבעבוע עדין, עד שהיין מצטמצם בחצי.
3. מוסיפים לסיר את הפסטה ו-2 כוסות ציר מרק. מבשלים תוך ערבוב לעיתים קרובות עד שהמרק נספג ברובו בפסטה. מוסיפים עוד 2 כוסות מרק וחוזרים על אותה פעולה, עד שרוב הפסטה סופגת את המרק. חוזרים על התהליך עם שאר המרק שנותר, עד שהפסטה מבושלת בדרגת אל דנטה ונותר בסיר ככוס אחד של נוזלים.
4. מסירים מהאש, ומערבבים פנימה את הפרמזן, שבבי הפלפל והבזיליקום. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. לפני ההגשה, מוציאים את שיני השום מהריזוטו, מגרדים מעל עוד פרמזן ומגישים מיד.