רכיבים
- דלורית קטנה, נקייה מגרעינים, חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס שמן זית איכותי
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 2 כפות חרדל חלק
- 1/4 כוס חומץ סיידר תפוחים
- קורט קינמון
- 450 גרם פסטה בגודל ביס (אין לכם? בגדול, כל סוג של פסטה יעבוד כאן)
- 1/2 כוס צנוברים
- 2 כפות עלי תימין טריים
- 3/4 כוס גבינת עיזים מפוררת
אופן הכנת סלט פסטה ודלורית צלויה ברוטב חרדל עדין:
1. מסדרים את קוביות הדלורית בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות, עד להזהבה קלה וריכוך.
2. במקביל, מכינים את הרוטב: טורפים את שמן הזית הנותר עם החרדל והחומץ, ומתבלים בקינמון, מלח ופלפל שחור.
3. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא מים עם 2 כפות מלח. כשעולים בועות ואדים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזה. בתום הבישול, מסננים את הפסטה ומצננים מעט.
4. בקערה, מערבבים את הפסטה המקוררת מעט עם קוביות הדלורית הצלויה, הצנוברים והתימין. יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים לציפוי מלא ולבסוף מוסיפים את גבינת העזים ומערבבים בעדינות.
מגישים מיד או שומרים במקרר בכלי אטום עד חמישה ימים.