זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 2 כפות (30 מ"ל) מרגרינה בטעם חמאה, מומסת
- 3 כפות (23 גרם) זעתר
- 1 כף (15 מ"ל) מיץ לימון
- 1 כפית (9 גרם) מלח גס
- 1 ראש כרובית, חתוך לפרחים (כ-4 כוסות או 400 גרם)
- 1 בצל סגול, חתוך לרבעים
- 3 ראשי שום
- 2 לימונים, חצויים
- 900 גרם ירכי עוף, עם עור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר כסף.
2. בקערה קטנה, משלבים את המרגרינה המומסת, הזעתר, מיץ הלימון והמלח. מניחים את הכרובית, הבצל, ראשי השום, הלימונים החצויים והעוף על התבנית המוכנה. מוסיפים את תערובת התיבול ומצפים את הכל באופן אחיד. מסדרים בשכבה אחידה על התבנית.
3. אופים עד שהעוף מבושל, במשך 40-45 דקות ואז צולים בחום גבוה עד שהעור פריך, במשך כדקה. סוחטים את שיני השום מהראשים ומפזרים מעל העוף ואז מגישים.
הערה: ניתן לתבל את העוף בערב שלפני ולאחסן בשקית ניילון עד הבישול, בכדי לקבל את ארוחת הצהריים על השולחן עוד יותר מהר.