זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1 ק"ג כנפיים
- 1/2 1 או 2 כוסות יין אדום יבש
- 2-4 שיני שום
- 1-2 כפות אורגנו יבש
- 2 כפות דבש
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת כנפיים בתנור:
רגע לפני: לאכילה קלה ו'נקייה' יותר, כדאי לחצות לשניים את הכנפיים.
1. הכנת המשרה: חותכים את השום לקוביות, מעבירים לקערה ומערבבים עם הדבש, שמן הזית והאורגנו. מתבלים במלח ופלפל שחור, לפי הטעם.
2. מוסיפים את הכנפיים לרוטב, מצפים אותן היטב, ומעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות, עד שעתיים.
3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
4. מניחים את הכנפיים בתבנית אפייה, ויוצקים מעל את הרוטב.
5. מכסים את התבנית בנייר כסף, ואופים במשך 40 דקות. מסירים את נייר הכסף, מעבירים את התנור למצב גריל, ואופים במשך 10 דקות נוספות.
6. מגישים חם עם פירה, אורז לבן, צי'פס או אפילו רק סלט ירקות גדול ומגוון.