לבסיס הפקאן:
- ½2 כוסות אגוזי פקאן
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 4 כפות חמאה, מומסת
- 1 חלבון ביצה גדול
למילוי הקינמון:
- ½1 כוסות חלב
- 1/2 כוס סוכר מגורען, מחולקת לשניים
- 1/4 כוס עמילן תירס
- 6 חלמונים
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית תמצית וניל
לתפוחים:
- מיץ משני לימונים
- 4 תפוחים, חתוכים לרבעים ומגורענים
- 1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1. מכינים את בסיס הפקאן: מחממים תנור ל-190 מעלות. בקערה של מעבד מזון, טוחנים דק דק את הפקאנים עם הסוכר והמלח. מעבירים לקערה בינונית.
2. מערבבים את החמאה והחלבון לתערובת האגוזים. מעבירים את התערובת לתבנית טארט בגודל של כ-22 סנטימטרים.
3. אופים עד שהקצוות מתחילים להשחים, 15-18 דקות. מצננים לחלוטין.
4. מכינים את מילוי הקינמון: בסיר בינוני מערבבים את החלב ורבע כוס מהסוכר ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
5. בקערה בינונית טורפים יחד את עמילן התירס ושאר הסוכר. מקציפים פנימה את החלמונים.
6. יוצקים לקערה בהדרגה שליש מתערובת החלב החמה, תוך טריפה מתמדת, לאיחוד. מעבירים את תכולת הקערה לסיר ומבשלים על אש נמוכה, תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהתערובת מבעבעת.
7. מסירים מיד את התערובת מהאש, מערבבים פנימה את הקינמון ותמצית הווניל ומעבירים לבסיס המקורר. מניחים ניילון נצמד מעל ומקררים עד שהמילוי מתייצב, כשעה.
8. מכינים את התפוחים: בקערה בינונית מערבבים את מיץ הלימון עם 2 כוסות מים קרים. פורסים דק את התפוחים ומניחים אותם במי הלימון.
9. בסיר קטן מערבבים 1 כוס ממי הלימון והסוכר; מביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות התפוחים ומסירים מהאש. נותנים לתערובת לנוח עד שהתפוחים גמישים לעבודה.
10. ליצירת כל ורד, מגלגלים פרוסת תפוח אחת לספירלה הדוקה, מניחים אותה על גבי הטארט ומסדרים סביבו פרוסות תפוחים אחרות בספירלה מעט מעוקלת. חוזרים על הפעולה כדי ליצור ורדים על כל החלק העליון של הטארט.