רכיבים
- 5 כפות שמן זית
- 450 גרם עוף טחון
- מלח ופלפל שחור
- 4 שיני שום, קצוצות גס
- 1/2 1 כפיות כוסברה טחונה
- 1/2 כפית זרעי סלרי / זרעי שומר (לא חובה)
- 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות
- 2 גבעולי סלרי, חצויים לאורך ופרוסים לעובי 1 ס"מ
- 1 שאלוט גדול, קצוץ דק
- 1 כף עלי תימין טריים או 1 כפית עלי תימין יבשים
- 7-8 כוסות ציר עוף <a href="https://www.kikar.co.il/335196.html">(לחצו למתכון)</a> או מים + אבקת מרק
- 200 גרם אטריות ביצים או פסטה שמגיעה בצורות קטנות, רצוי כזו שמתאימה למרק
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את העוף הטחון, מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור, ומבשלים במשך 3 דקות תוך כדי שמפוררים את העוף בעזרת כף עץ.
2. מוסיפים את השום, הכוסברה וזרעי הסלרי ומבשלים תוך ערבוב מתמיד במשך 2 דקות. בעזרת כף מחוררת, מעבירים את העוף לקערה, מכסים היטב בנייר כסף או ניילון נצמד ומניחים בצד.
3. מוסיפים לסיר את הגזר, הסלרי, השאלוט, התימין ו-2 כפות שמן, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומבשלים תוך ערבוב מתמיד במשך 3 דקות, עד שכל הירקות מצופים בשמן. יוצקים על הכל את ציר העוף (או המים ואבקת מרק) ומביאים לרתיחה.
4. כשהמרק מבעבע, מוסיפים את האטריות או הפסטה ומבשלים לפי מספר הדקות שכתוב על האריזה.
5. כשהאטריות מבושלות, מחזירים את העוף הטחון לסיר, מערבבים, מתבלים בעוד קצת מלח ופלפל שחור וכשהמרק חם, מסירים מהאש ומגישים.