רכיבים
- 2 כפות שמן צמחי
- 1 בצל גדול, קצוץ (כ-2 כוסות)
- 3 ענפי בצל ירוק, קצוצים (שומרים את החלקים הירוקים)
- 5 שיני שום, כתושות
- 1 כפית עלי טימין טריים
- 1 פלפל חלפיניו קטן
- 1 כפית מלח גס + מעט - לפי הצורך
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס + מעט - לפי הצורך
- 1/4 כפית פלפל אנגלי
- 2 כוסות ציר עוף + מעט - לפי הצורך
- 850 גרם שעועית שחורה משימורים, שטופה וסחוטה
- 1/2 כוס חלב קוקוס לא ממותק + מעט לקישוט
- 1 כף מיץ ליים טרי
- פרוסות חלפיניו, להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר בינוני, על אש בינונית. מוסיפים את הבצלים, השום, הטימין והחלפיניו ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל שקוף, במשך 8-10 דקות. מוסיפים את הפלפל האנגלי ומבשלים, תוך ערבוב, כדקה נוספת.
2. מוסיפים את הציר, השעועית וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. מנמיכים את האש כדי לשמור על רתיחה עדינה ומבשלים עד שהטעמים מתמזגים, במשך 13-15 דקות.
3. מעבירים את המרק בזהירות למעבד מזון ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. (מערבבים בקבוצות, במידת הצורך.) מחזירים את המרק הטחון לסיר ומערבבים פנימה את מיץ הליים. מאזנים את הסמיכות לפי הצורך על ידי הוספת 1 או 2 כפות ציר, בכדי להשיג את המרקם הרצוי. מתבלים לפי הטעם.
להגשה, מקשטים את המרק עם טפטוף חלב קוקוס, כמה פרוסות חלפיניו וכמה טבעות בצל ירוק שנשמרו מראש.