רכיבים
- 900 גרם פטריות שמפיניון / פורטובלו טריות
- 3 כפות שמן זית
- 4 שיני שום, כתושות
- 8 גבעולי תימין טריים
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- 45 גרם חמאה ללא מלח
- 1 בצל מתוק גדול, חתוך לקוביות
- 1/4 כוס קמח, מנופה
- 1/3 כוס יין לבן יבש (ניתן להחליף במים / ציר מרק)
- 5 כוסות <a href="https://www.kikar.co.il/257677.html">ציר מרק ירקות</a> או מים + אבקת מרק
- 2 עלי דפנה
- 1/3 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מפזרים את הפטריות בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל את שמן הזית ומפזרים מחצית מכמות השום הכתוב ו-4 גבעולי תימין. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים בעדינות.
2. צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שהפטריות שחומות ורכות. באמצע האפייה, מערבבים את תכולת התבנית. מוציאים מהתנור, מצננים וחותכים גס את הפטריות.
3. בסיר גדול על אש בינונית, ממיסים את החמאה. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 10-15 דקות תוך ערבוב מתמיד עד שהבצל מזהיב ומתקרמל. מוסיפים את כמות השום הנותרת ומטגנים עוד דקה בערבוב.
4. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב במשך כדקה אחת. מוסיפים את היין ומגרדים מתחתית הסיר את החלקים החומים.
5. מוסיפים לסיר את ציר המרק, עלי הדפנה וגבעולי התימין שנותרו, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 15 דקות.
6. מערבבים לתוך הקרם את הפטריות ומבשלים יחד עד שהמרקם מסמיך ומתעבה, במשך 10-15 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את השמנת, מערבבים ומגישים מיד.