ציר ירקות עשיר - בסיס נפלא לכל מרק
מרכיבים:
4 כפות שמן
2 גזרים, קצוצים גס
1 בצל, קצוץ גס
1 גבעול כרישה (ללא החלק הירוק), קצוץ גס
צרור פטרוזיליה קטן
2 ענפי תימין שלמים
1 כף פלפל אנגלי
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר עמוק ומטגנים את הירקות הקצוצים על אש בינונית עד לריכוך, במשך 10 דקות.
2. מוסיפים את הפטרוזיליה, התימין והפלפל האנגלי, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה מאוד במשך 45 דקות, ומסירים מידי פעם בעזרת כף את הקצף השומני שמצטבר למעלה. מסננים במסננת דקה עד לקבלת נוזל ציר טהור.
מרק עדשים וירקות
הגרסה הצמחונית למרק העוף ותרופה טבעית נפלאה לא פחות.
מינסטרונה - מרק איטלקי עם ירקות ופסטה
ובעברית: "המרק הגדול". כלומר, מנת החורף האולטימטיבית. מרק אדום מנחם ומלא בכל טוב עם ירקות, שעועית ירוקה, לבנה ושחורה, אפונה ירוקה ופסטה.
מרק ירקות כתום קטיפתי ועשיר
מה אין בו? גזר, דלורית, בטטה, קישוא, ברוקולי, כרובית, עגבניות - יו ניים איט.
מרק עגבניות עם כרוב ושעועית
והמון סיבים תזונתיים, ברזל, ויטמינים וחלבון. המרק פרווה לגמרי אך שמשביע כמו בשר ואפשר להכין כמות גדולה מראש, להקפיא ולחמם בכל זמן.
מרק עדשים אדום לוהט
שמכיל את כל מה שטוב ולוקח פחות משעה להכין אותו. שילוב מדויק של לימון, כמון וצ'ילי מעניק למרק טעם נפלא ולא שגרתי.