רכיבים
- 1 גזר גדול, לא קלוף וחצוי לשניים
- 1 בצל, לא קלוף וחצוי לשניים
- 2.5 ס"מ ג'ינג'ר, לא קלוף וחצוי לשניים
- 1 ראש שום שלם, לא קלוף וחצוי לשניים לרוחב
- 6-7 ענפי תימין
- 1 עלה דפנה
- 1 כפית גרגרי פלפל שחור
- 1 מגש כנפי עוף, חצויים לשניים
אופן הכנת ציר עוף:
צפו באופן ההכנה:
1. בסיר לחץ, מניחים את הגזר, הבצל, הג'ינג'ר, השום, התימין, עלה הדפנה, גרגרי הפלפל השחור והכנפיים ומכסים במים קרים.
2. סוגרים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות בלחץ גבוה.
3. מסננים היטב עד לקבלת ציר מרק נוזלי צח - ללא ירקות / כנפי עוף ושאריות עור, קצף ושומן צף (שמאלץ). שומרים בקופסאות אטומות או בשקיות ניילון קשורות היטב במקרר - עד שבוע ובמקפיא עד 3 חודשים. מחממים בסיר לפני השימוש.
אין לכם סיר לחץ? הנה מתכון לציר עוף בסיר רגיל:
מרכיבים:
1.8 ק"ג כנפי עוף
1 בצל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לפיסות בגודל 2.5 ס"מ
2 גבעולי סלרי, חתוכים לפיסות בגודל 2.5 ס"מ
6 גבעולי פטרוזיליה, קשורים בחוט שפגט
1 כפית גרגרי פלפל שחור
אופן ההכנה: מניחים הכל בסיר גדול ומכסים במים קרים. מביאים לרתיחה ולאחר הבעבוע, מנמיכים לאש קטנה, ומבשלים ללא מכסה במשך שעתיים וחצי-3 שעות, עד שהנוזלים מצטמצמים בשליש. מדי פעם מערבבים את תכולת הסיר. מסננים היטב במסננת צפופה לקערה גדולה, לציר צח - ללא מוצקים, ירקות, כנפי עוף ושאריות עור / עצמות, קצף ושומן (שמאלץ).
שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד 3 חודשים.