רכיבים
- 1/2 ק"ג עגבניות בשלות
- 1/2 חבילת חמאה
- 1 בצל גדול
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר
- 2 כוסות מים רותחים
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 חבילת פסטה - כל סוג שתבחרו (לא חובה)
אופן הכנת מרק עגבניות:
1. מקלפים את העגבניות. וכך עושים זאת בקלות: מסמנים X בתחתית העגבניות, מעבירים לקערה, יוצקים מעל מים רותחים שיכסו את העגבניות, ומשהים במשך 8 דקות. כעת ניתן להסיר בקלות את הקליפה.
2. חוצים לשניים את העגבניות הקלופות, מסירים את הזרעים, וקוצצים לקוביות קטנות.
3. פורסים את הבצל לטבעות, ממיסים את החמאה במחבת גדולה, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
4. מוסיפים את קוביות העגבניות למחבת, ומבשלים יחד על אש בינונית, עד לריכוך.
5. במקל בלנדר או מעבד מזון, טוחנים את הבצל והעגבניות למחית חלקה.
6. מעבירים את המחית לסיר עמוק, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ואת רסק העגבניות, ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל שחור. מבשלים במשך 15 דקות על אש בינונית.
7. במקביל, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. יוצקים את המרק לקערות אישיות, מוסיפים את הפסטה ומגישים חם.