רכיבים
- 800 גרם עגבניות אדומות
- 1 בצל
- 1 ראש שום שלם
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 3 כוסות ציר מרק ירקות או מים
- 1 עלה דפנה
- 2 גבעולי תימין
- 3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
- 1/3 כוס גבינת עיזים מפוררת
אופן הכנת מרק עגבניות:
למקסימום טעם, עדיף להשתמש בציר ירקות ולא מים - כך תכינו ציר ירקות נהדר.
• מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר כסף.
• חוצים לשניים את העגבניות, ומרוקנים מזרעים.
• חותכים לרבעים את הבצל.
• חותכים את השליש העליון של ראש השום, כך שהשיניים יחשפו.
• מסדרים את חצאי העגבניות, רבעי הבצל וראש השום בתבנית, מזלפים מעל הירקות את שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.
• צולים את הירקות במשך 35-40 דקות, עד שהעגבניות מתחילות לבעבע, הבצל מתרכך והשום מעלה מעטה בגוון קרמל.
• מעבירים את העגבניות והבצל לסיר גדול, מפרידים ומקלפים את שיני השום ומוסיפים לסיר.
• מוסיפים את ציר המרק, עלה הדפנה, התימין ומביאים לרתיחה על אש בינונית-נמוכה. מבשלים במשך 20-25 דקות, עד לאיחוד מלא של הטעמים.
• מעבירים את המרק למעבד מזון או בעזרת מקל בלנדר, טוחנים הכל לתערובת חלקה.
אופן ההגשה: יוצקים את המרק חם לקעריות אישיות, מקשטים כל קערית בכף נדיבה של גבינת עזים וכפית בזיליקום קצוץ. מניחים לצד המרק טוסטונים קטנים עם גבינה צהובה נמסה היטב ומגישים.