מה אוכלים היום?

מתכון למרק ירקות מהביל

הגשם מטפטף בחוץ והטמפרטורות מתחילות לצנוח? אתם יודעים מה זה אומר - שזו הזדמנות מצוינת לשלוף סיר גדול ולהכין מרק ירקות מהביל ומזין בטעם בלתי נשכח (מתכונים, אוכל)

מרק ירקות מהביל שיחמם אתכם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 גזרים
  • 3 תפוחי אדמה
  • 3 קישואים
  • 1/2 חבילת כוסברה
  • 1/2 חבילת עלי סלרי
  • 4 שיני שום
  • 1 ליטר מים או ציר מרק
  • 1/2 כוס גריסים (למרק סמיך - לא חובה)
  • מלח
  • מעט שמן

אופן הכנת מרק ירקות:

רגע לפני: הגשם מטפטף בחוץ והטמפרטורות מתחילות לצנוח? אתם יודעים מה זה אומר - שזו הזדמנות מצוינת לשלוף סיר גדול ולהכין מרק ירקות מהביל ומזין בטעם בלתי נשכח.

• קולפים את הגזרים ותפוחי האדמה, שוטפים את הקישואים היטב - לא קולפים - וחותכים לקוביות בגודל שווה.

• קוצצים דק את הבצל והסלרי.

• מחממים מעט שמן בסיר גדול ועמוק, ומאדים בו את הבצל עד לקבלת גוון זהוב-שחום.

• מוסיפים לסיר את קוביות הגזר וגבעולי הסלרי הקצוצים, מערבבים ומתבלים במלח.

• לאחר 3 דקות, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והקישואים, ומערבבים.

• מוסיפים את המים לסיר, את שיני השום בשלמותן, הכוסברה ועלי הסלרי, מתבלים לפי הטעם ומביאים לרתיחה.

• מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה ככל הניתן.

• להסמכת המרק, ניתן להוסיף לאחר הבישול, חצי כוס גריסים למרק, להגביה את האש ולבשל במשך 20 דקות נוספות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות