רכיבים
- 2 בצלים בינוניים
- 2 גזרים
- 3 תפוחי אדמה
- 3 קישואים
- 1/2 חבילת כוסברה
- 1/2 חבילת עלי סלרי
- 4 שיני שום
- 1 ליטר מים או ציר מרק
- 1/2 כוס גריסים (למרק סמיך - לא חובה)
- מלח
- מעט שמן
אופן הכנת מרק ירקות:
רגע לפני: הגשם מטפטף בחוץ והטמפרטורות מתחילות לצנוח? אתם יודעים מה זה אומר - שזו הזדמנות מצוינת לשלוף סיר גדול ולהכין מרק ירקות מהביל ומזין בטעם בלתי נשכח.
• קולפים את הגזרים ותפוחי האדמה, שוטפים את הקישואים היטב - לא קולפים - וחותכים לקוביות בגודל שווה.
• קוצצים דק את הבצל והסלרי.
• מחממים מעט שמן בסיר גדול ועמוק, ומאדים בו את הבצל עד לקבלת גוון זהוב-שחום.
• מוסיפים לסיר את קוביות הגזר וגבעולי הסלרי הקצוצים, מערבבים ומתבלים במלח.
• לאחר 3 דקות, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והקישואים, ומערבבים.
• מוסיפים את המים לסיר, את שיני השום בשלמותן, הכוסברה ועלי הסלרי, מתבלים לפי הטעם ומביאים לרתיחה.
• מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה ככל הניתן.
• להסמכת המרק, ניתן להוסיף לאחר הבישול, חצי כוס גריסים למרק, להגביה את האש ולבשל במשך 20 דקות נוספות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!