- נתח בקר לצלי
- 2 תפוחי אדמה
- 1 סלק
- 1 גזר
- 1 בצל סגול
- 10 בצלי שאלוט
- 3 כפות שמן זית
- מלח
- 1 בקבוק יין אדום יבש
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר עם תחתית כבדה. משמנים את הבקר היטב מכל הכיוונים, בוזקים מלח ומניחים בסיר הרותח לצלייה עד השחמה מכל הצדדים.
2. קולפים את תפוחי האדמה, הסלק, הגזר ושורש הסלרי במקלף ליצירת 'רעפים' דקים.
פורסים את הבצל הסגול לעיגולים וקולפים את השאלוט. מוסיפים את כל הירקות לסיר עם זמן ומלח ומטגנים מספר דקות.
3. מנמיכים את האש, מוסיפים את בקבוק היין ומבשלים כשלוש שעות.
בודקים מידי פעם שלא חסרים נוזלים, במידה וחסר מוסיפים עוד יין בטמפרטורת החדר ומעט מלח.
להגשה: מוציאים את הצלי והירקות מהסיר וממשיכים לצמצם את הרוטב.
פורסים את הבקר לפרוסות דקות.
מניחים בתחתית צלחת מירקות השורש העסיסיים, עליהם שתי פרוסות בשר ומעל יוצקים מרוטב היין.
בתיאבון!
]]>