רכיבים
- 6 קישואים בינונים
- 1 כוס קוסקוס מלא לא מוכן
- 2 בטטות
- 10 שיני שום
- 50 גרם שקדים גרוסים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
- 1 כף כוסברה יבשה
- 4 כפות שמן
- 1 כוס טחינה מתובלת ומוכנה
אופן ההכנה:
• ממחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• חוצים את הקישואים לאורך, ומרוקנים בעזרת כפית את גרעיני הקישואים.
• מניחים את הקוסקוס בקערה ומוסיפים כף שמן אחת, וכוס מים רותחים. מערבבים יחד ומכסים היטב במשך 10 דקות.
• מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות. מסדרים את קוביות הבטטה בתבנית, מפזרים מעל מעט מלח ו-2 כפות שמן ומערבבים, ומכניסים לאפייה עד שהן מתרככות (נועצים מזלג ובודקים).
• כותשים את שיני השום.
• מוסיפים לקערת הקוסקוס המוכן את הבטטות שנאפו, השקדים, כף שמן אחת והשום הכתוש. מתבלים בכוסברה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
• מסדרים את סירות החצילים בתבנית, מניחים בכל חצי קישוא, שפע מתערובת הקוסקוס והבטטות ומעל מוסיפים 2 כפות טחינה.
• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!