זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 מלפפונים קטנים, פרוסים
- 2 ענפי שמיר טרי, קצוצים דק
- 1 שן שום, פרוסה
- 1 עלה דפנה
- 1 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1/2 כפית גרגירי חרדל
- 1/2 כוס מים
- 1 כף דבש
- 1/2 כוס חומץ לבן
- 2 כפיות מלח גס
אופן ההכנה:
1. מניחים את פרוסות המלפפונים, השמיר והשום בצנצנת או בכלי אטום אחר עם מכסה, רצוי כזה שיכול להכיל לפחות 220 גרם. מוסיפים את עלה הדפנה, גרגירי הפלפל, הצ'ילי הגרוס וגרגרי החרדל.
2. בכוס מדידה נוזלית מערבבים יחד את המים, הדבש, החומץ והמלח עד להמסה. יוצקים על המלפפונים. מקררים עד להגשה, לפחות 4 שעות ורצוי למשך לילה.