מה אוכלים היום?

מתכון ללביבות טעימות מכל הירקות שיש במקרר

גזר, תפוחי אדמה, לפת, בצל, בטטה, קישואים ומה לא מגורדים יחד ללביבות טעימות שסוגרות לכם פינה לארוחה משפחתית שאפשר להגיש עם מגוון תוספות או לצד רוטב יוגורט או גבינה לטבילה (מתכונים, אוכל)

לביבות ירק טעימות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 גזרים, מקולפים ומגורדים
  • 2 תפוחי אדמה, מקולפים ומגורדים
  • 3 שיני שום, מגורדות או כתושות
  • 1 לפת קטנה, מקולפת ומגורדת
  • 2 קישואים או זוקיני בינוניים, מגורדים
  • 1 בצל קטן, מגורד
  • 1 בטטה בינונית, מקולפת ומגורדת
  • 3 ביצים גדולות, טרופות
  • 3/4 כוס קמח, מנופה
  • 1 כף תימין טרי קצוץ או 1 כפית תימין מיובש
  • 1 כף רוזמרין טרי קצוץ או 1 כפית רוזמרין מיובש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1. בעזרת מסננת, חיתול בד או מגבת מטבח דקה ונקייה, סוחטים מהירקות את הנוזלים.

2. בקערה גדולה, מערבבים את הירקות עם הביצים, הקמח, עשבי התיבול והתבלינים עד לקבלת עיסה אחידה.

3. במחבת עם תחתית כבדה על אש בינונית-גבוהה, מחממים שכבה דקה של שמן זית, יוצרים מהעיסה לביבות שטוחות בגודל שווה ומטגנים אותן במשך 3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
אפשר לאפות את הלביבות במקום לטגן?
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות