זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 12 מלפפונים קטנים
- 3 שיני שום, כתושות
- 2 כפות זרעי חרדל
- 1 גבעול שמיר טרי
- 2 כוסות סיידר חומץ תפוחים
- 1/4 1 כוסות מים
- 1 כף מלח
- 2 כפות סוכר
אופן הכנת מלפפונים חמוצים תוצרת בית:
1. ממלאים צנצנת זכוכית בנפח ליטר במלפפונים - כך שהם ידחסו בפנים עם כמה שפחות רווח. דוחפים פנימה גם את השום, זרעי החרדל וגבעול השמיר.
2. בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה, מביאים לרתיחה את החומץ, המים, המלח והסוכר.
3. יוצקים את תערובת החומץ על המלפפונים ואוטמים היטב את הצנצנת. מכניסים למקרר למשך יומיים לפחות לפני פתיחת הצנצנת, עד שבועיים.