רכיבים
- 8 תפוחי אדמה גדולים בקליפה אדומה, קלופים
- 1/3 כוס שמן קנולה
- 2 כפות עלי רוזמרין טריים
- 1 כפית מלח גס, ועוד לתיבול
אופן הכנת צ'יפס קריספי אפוי:
צפו באופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
2. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ, ומעבירים לסיר גדול. מכסים במים קרים ומוסיפים כפית מלח גס. מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים במשך 15-20 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים אבל לא מתפוררים אם נועצים בהם מזלג.
3. מסננים את תפוחי האדמה, ומחזירים לסיר הריק. מכסים ומנערים במרץ במשך מספר שניות. עד שפני השטח בסיר מעלים ערפל אדים - זה יעזור להיווצרות מרקם קריספי. מתבלים בנדיבות במלח.
4. מרפדים בנייר כסף תבנית אפייה בגודל 30X40 ס"מ, יוצקים מעל את כל השמן ומשמנים בו את נייר הכסף. אופים במשך 5 דקות. בזהירות, מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את תפוחי האדמה בשכבה אחת ומחזירים לתנור ל-30 דקות.
5. הופכים את תפוחי האדמה, מוסיפים את הרוזמרין ואופים במשך 10-15 דקות נוספות, עד לפריכות.