זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- דלורית בינונית (כ-900 גרם), מקולפת ונקייה מגרעינים
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1/4 כוס סובין שיבולת שועל (להשיג בסופרים וחנויות טבע)
- 1/4 כוס קמח שקדים
- שמן
אופן הכנת כדורי דלורית פריכים:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות.
2. חותכים את הדלורית לרצועות, ומגרדים בעזרת מעבד מזון או פומפייה.
3. משטחים את הדלורית המגורדת בתבנית בשכבה אחידה, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים במשך 20 דקות. מוציאים, מערבבים ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות. מוציאים, מניחים לצינון של 5 דקות ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
4. מוסיפים לקערה את סובין שיבולת השועל וקמח השקדים, ומערבבים יחד עד לקבת תערובת אחידה ומעט דביקה.
5. לוקחים כף גדושה מהתערובת, יוצרים כדורים מאורכים, ומסדרים באותה תבנית, כשהיא מרופדת בנייר אפייה חדש, משומן קלות.
6. אופים בחום של 200 מעלות במשך 20-25 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים 5 דקות, ומגישים עם כל רוטב אהוב.