חזה עוף ושעועית ירוקה ברוטב חמצמץ (צילום: ורד כהן)
סועדים6
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי
מצרכים
- שניצלים חתוכים לרצועות דקות 8 יחידות
- קורנפלור 2 כף
- מים 0.5 כוס
- שיני שום קצוץ דק 5 יחידות
- מיץ מלימון 1 יחידות
- מלח 1 כף
- פלפל שחור 0.5 כפית
- תבלין צ'ילי 0.5 כפית
- סוכר 1 כף
- חבילה שעועית ירוקה חלוטה במים רותחים 1 יחידות
אופן ההכנה
- מרינדה ערבבו בקערה קורנפלור עם מים, הוסיפו את רצועות השניצלים והשרו לכמה דקות. אח"כ סננו מנוזלים.
- טיגון השניצלים חממו שמן בסיר רחב וטגנו את השניצלים תוך כדי ערבוב. אחרי שלוש דקות בערך הוסיפו את השום והתבלינים והמשיכו לערבב.
- הכנת התבשיל הוסיפו את הלימון הסחוט ואת השעועית החלוטה (השרייה לכמה דקות במים רותחים) וערבבו היטב. אחר כך הוסיפו חצי כוס מים רותחים. בשלו על אש גבוהה עם מכסה סגור למשך 10 דקות. אפשר להגיש על אורז. בתאבון!