זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 כוסות חלב
- 57 גרם שוקולד מריר, קצוץ היטב
- 1 כף אבקת קקאו לא ממותקת
- 1 כף סוכר חום
- קמצוץ מלח
- 1/2 כוס יין אדום מסוג מרלו (או כל יין אדום פירותי)
- תוספות אפשריות להגשה: ריבועי מרשמלו משופדים לטבילה בכוס, קצפת, שוקולד מגורר
אופן ההכנה:
1. מניחים בסיר בינוני את השוקולד הקצוץ, אבקת הקקאו, הסוכר והחלב ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך ערבוב לעתים קרובות בעזרת מטרפה ידנית. לאחר כ-3 דקות בישול, כשהשוקו מבעבע, מוסיפים קמצוץ קטן של מלח, מערבבים ומסירים מהאש.
2. מוסיפים את היין לשוקולטה, מערבבים, יוצקים לכוסות ומגישים מיד, מקושט בקצפת, מרשמלו, שוקולד מגורר - וכל תוספת אהובה אחרת.