רכיבים
- 1/4 כוס שוקולד מריר קצוץ
- (8 כפות) חמאה ללא מלח
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס סוכר מגורען
- 2 ביצים
- 1 חלמון ביצה
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס קמח מנופה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 כוס כעכי בייגלה ללא מלח, טחונים
- 24 כעכי בייגלה ללא מלח
- 1/2 1 כפות מלח גס
- 1 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית מלבנית בגודל של 26X32 בנייר אפיה ומתיזים עליו תרסיס שמן.
2. בקערה גדולה המתאימה לשימוש בחום, מאחדים את השוקולד צ'יפס עם השוקולד הקצוץ, החמאה, הסוכר החום והסוכר המגורען. מניחים את הקערה בסיר בינוני עם מים רותחים ומחממים את התערובת, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהשוקולד נמס במלואו. מניחים בצד להתקררות קלה, במשך 5 עד 10 דקות.
3. מקציפים את הביצים, חלמון הביצה ותמצית הווניל בתוך תערובת השוקולד. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים בעדינות את כעכי הבייגלה.
4. יוצקים את בלילת הבראוניז לתוך התבנית המוכנה ומשתמשים במרית כדי להחליק אותה לשכבה אחידה.
5. ממקמים את הבייגלה על הבלילה באופן שווה (4 שורות על 6 עמודות). מקשטים עם מלח גס.
6. אופים עד שהבראוניז נראים מוכנים בחלק העליון וקיסם שהוכנס למרכזם, יוצא נקי, במשך 20-25 דקות. מקררים במשך 30 דקות לפחות. חותכים את הבראוניז לריבועים כך שעל כל קוביה מונח כעך שלם במרכזה ולאחר מכן מגישים.