רכיבים
לקרמבו
- 15 עוגיות לוטוס חצויות
- 5 חלבונים (175 גרם) מביצים גדולות
- 1 ורבע כוסות סוכר (250 גרם)
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 צנצנת ממרח לוטוס (400 גרם)
לציפוי
אופן ההכנה:
חומרים לכ-30 קרמבואים קטנים:
לציפוי
-
מסדרים את חצאי העוגיות בתבנית או בצלחת הגשה.
-
מכינים מרנג ומרכיבים: שמים בקערה חלבונים, סוכר ומלח ומניחים מעל בן מארי. מחממים תוך כדי טריפה כ-5 דקות עד שהסוכר נמס והתערובת חמה למגע (או מגיעה ל-65 מעלות במד-חום).
-
מעבירים את תערובת החלבונים לקערת מיקסר, מוסיפים תמצית וניל ומקציפים 10-8 דקות במהירות גבוהה עד שהקערה קרה למגע ומתקבל קצף (מרנג) גמיש ומבריק.
-
מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ ומזלפים על גבי חצאי העוגיות גובה 5-4 ס"מ. מעבירים למקפיא למשך 30 דקות.
-
מצפים: מחממים ממרח לוטוס כ-20 שניות במיקרוגל, מערבבים היטב ומעבירים לכלי צר וגבוה. טובלים כל קרמבו בממרח הנוזלי, מניחים לשאריות הממרח לטפטף חזרה אל הכלי ומניחים על גבי רשת שתחתיה מונח נייר אפייה.
-
שומרים עד יומיים בקופסה אטומה במקרר.