זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כוס תמרים מגולענים שהושרו במים חמים 10-15 דקות ומסוננים
- 1/4 כוס שמן קוקוס, מומס
- 1/3 כוס אבקת קקאו כהה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח ים
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 כוס אגוזי פקאן טבעיים
אופן ההכנה:
1. מרפדים בנייר אפייה תבנית מלבנית עם שוליים גבוהים.
2. במעבד מזון, טוחנים את התמרים, השמן, הקקאו, הקינמון, תמצית הווניל והמלח עד לקבלת עיסה.
3. מוסיפים את אגוזי הפקאן וממשיכים לטחון עד שהם קצוצים גס, אך לא מפוררים לגמרי.
4. מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה, ומשטחים את החלק העליון באופן שווה. מעבירים למקפיא למשך 15 דקות.
5. מוציאים מהמקפיא, חותכים לריבועים בגודל 5 ס"מ ושומרים בכלי אטום במקרר.