זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/3 כוס סוכר
- 1/2 1 כוסות מיץ ענבים לבן
- 1 כוס יין לבן יבש
- 1 לימון, סחוט
- 2 כוסות מיקס פירות פרוסים (בהתאם לעונה: אפרסקים, שזיפים, אבטיח, ענבים ועוד)
אופן הכנת ארטיק סנגריה לבנה:
1. בסיר קטן על אש בינונית, מבשלים את הסוכר עם חצי כוס מיץ ענבים לבן תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש.
2. בקערה, מערבבים את מיץ הענבים הנותר עם התערובת שבסיר. מוסיפים את היין הלבן ומיץ הלימון ומערבבים.
3. מחלקים את הפירות בין 8-10 תבניות להכנת ארטיקים, ועליהם יוצקים את תערובת הסנגריה. מוסיפים מקלות ומקפיאים במשך שעתיים וחצי לפחות לפני ההגשה. ניתן לשמור במקפיא עד שבועיים.