רכיבים
- 1 כוס מים
- 3/4 3 כוסות סוכר
- 1/2 1 כוסות סירופ תירס
- צבע מאכל ורוד
- תמצית ורדים (להשיג בחנויות המתמחות באפייה, בדוכנים ייעודיים בשוק וובסופרים גדולים)
- נצנצים אכילים בצבע זהב
אופן הכנת סוכריות קשות ורודות מנצנצות:
מה זה סירופ תירס?
בהכנת הסוכריות לסירופ התירס תפקיד מכריע במניעת התגבשות הנוזל המתבשל, והענקת ברק לסוכריות, כיוון שסירופ התירס הוא ממתיק המסוגל לעמוד בטמפרטורות חום גבוהות יותר מסוכר מבלי להישרף. ניתן להשיג את הסירופ בחנויות המתמחות באפייה, בסופרים גדולים במחלקת האפייה או בסופרים בסגנון 'עדן טבע מרקט'. אנחנו מצאנו אחד כאן לקנייה ברשת.
וכעת, להכנה:
מכינים מראש: תבנית מרופדת בנייר כסף, סיר בינוני, מדחום (עדיף מדחום לסוכר / סוכריות), מרית ופטיש שניצלים / פטיש רגיל - עטוף בשקית ניילון.
1. בסיר בינוני, מבשלים על אש בינונית את המים, הסוכר, וסירופ התירס. מערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי.
2. מפסיקים לערבב, מכניסים מדחום וממתינים עד שהתערובת תגיע לרתיחה - 150 מעלות צלזיוס.
3. מוסיפים במהירות לתערובת כמה טיפות של צבע מאכל ורוד ותמצית ורדים, ומערבבים עד שהתערובת מקבלת גוון ורוד בהיר.
4. יוצקים את התערובת לתבנית המרופדת בנייר כסף, ומשטחים אותה לשכבה אחידה עם מרית. ממתינים 10 דקות לצינון, ומפזרים מעל נצנצי זהב אכילים. עם גב של כף, מצמידים בזהירות את הנצנצים לתערובת.
5. מניחים את התבנית בצד למשך 45 דקות, עד שהיא מתקשה לגמרי, ובעזרת פטיש מנפצים אותה לסוכריות.