רכיבים
- 1 כוס שוקולד צ'יפס
- 170 גרם מחמאה (או חמאה לגרסה החלבית)
- 113 גרם שוקולד קצוץ
- 1/2 1 כוס סוכר
- 3 ביצים גדולות + חלמון מביצה אחת
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס (94 גרם) קמח
- 1/4 כפית מלח
אופן הכנת בראוניז:
רגע לפני: למה מושלמים? כי כל ההכנה לוקחת 10 דקות מקסימום, הרכיבים זמינים, והתוצאה - ריבועים שוקולדיים במרקם פאדג'י עסיסי עם קרום 'מקומט' נפלא מלמעלה. מושלמים, אמרנו? מתכון לבראוניז.
מתכון ל-9 בראוניז גדולים
• מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית טפלון מרובעת בגודל 20X20 ס"מ, או תבנית מרופדת בנייר אפייה.
• קוצצים את המחמאה או החמאה לקערה עמידה למיקרוגל, מוסיפים את השוקולד הקצוץ והשוקולד-צ'יפס ומכניסים למיקרוגל למשך דקה.
• מערבבים את התערובת, ומחזירים למיקרוגל ל-30 שניות נוספות, עד שהשוקולד נמס אך לא חרוך. מניחים בצד לצינון.
• בקערת מיקסר, מערבלים את הביצים + חלמון הביצה והסוכר על מהירות בינונית-גבוהה במשך כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה.
• מוסיפים את תמצית הווניל וממשיכים להקציף עוד כדקה. ומכבים.
• בעזרת מרית גומי, מוסיפים את תערובת השוקולד לקצפת, ואז את הקמח והמלח ומערבבים עד איחוד מלא.
• יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים במשך 35-40 דקות. יודעים שזה מוכן כשקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מוציאים לצינון בטמפרטורת החדר.
• מגישים קר או בטמפרטורת החדר, לצד כדור גלידת וניל.