רכיבים
- 250 מ"ל שמנת מתוקה (לגרסת הפרווה: קצפת צמחית)
- 1/3 כוס סוכר
- 3 חלמונים
- 50 גרם שוקולד מריר
- לקישוט: פרוסות תותים
- 6 כלים קטנים חסיני חום
אופן הכנת קרם ברולה:
רגע לפני: למה זה הקינוח המושלם לשבת? ראשית, מדובר ב-4 רכיבים בלבד ופחות מרבע שעה עבודה. ביום שישי עמוס, זה כל מה שאתם צריכים. והכי חשוב: יש גרסת פרווה. מתכון לקרם ברולה - קינוח צרפתי נהדר לחתום את סעודת השבת.
• מחממים את התנור ל-160 מעלות.
• מקציפים בקערה את החלמונים והסוכר, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
• בסיר קטן מערבבים את השוקולד כשהוא שבור לחתיכות והשמנת או הקצפת הצמחית, ומביאים לרתיחה, עד שמתקבל נוזל אחיד וחלק.
• מוסיפים בזרם דק את השמנת החמה לתערובת החלמונים, תוך כדי שבוחשים היטב.
• יוצקים את התערובת לכלים אישיים קטנים או לתבנית קטנה. את הכלים האישיים או התבנית הקטנה מכניסים לתוך תבנית עם שוליים גבוהים, וממלאים אותה במים רותחים עד 2/3 מגובה התבנית.
• אופים במשך 20-25 דקות, מוציאים ומצננים. הקרם צריך להיות במרקם צמיגי וקפיצי.
• מגישים עם פרוסות תותים.