רכיבים
- 200 גרם שוקולד מריר משובח
- 100 גרם מרגרינה
- 1/4 כוס יין אדום יבש
- 6 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 מיכל ריצ'
- 2 כפות פודינג
- 1 כפית קפה
אופן ההכנה:
• מחממים את התנור על חום של 180 מעלות.
• ממיסים בסיר את המרגרינה, השוקולד, הקפה והיין לנוזל אחד. טיפ: פרסו את המרגרינה והשוקולד לריבועים, כדי שימסו מהר יותר. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.
• מפרידים בזהירות את הביצים לשתי צלוחיות נפרדות, ומקציפים את החלבונים עם הסוכר.
• מערבבים את החלמונים עם תערובת השוקולד ומקפלים אותה בעדינות לקציפת הביצים.
• יוצקים חצי מבלילת השוקולד לתבנית עגולה קפיצית בקוטר 26 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות.
• לאחר האפייה, ממתינים ששכבת הבראוניז תצטנן מעט ויוצקים מעל החצי האפוי את החצי השני של בלילת השוקולד (שלא נאפה) ומכניסים להקפאה.
• מקציפים את הריצ' והפודינג לקצפת יציבה, ולאחר ששכבת המוס קפאה, מצפים בקצפת מעל ומחזירים שוב למקפיא.
אופן ההגשה: את הטריקולד מגישים במצב קר-קפוא, לכן יש להוציא אותו רק מספר דקות לפני ההגשה, כדי שיפשיר מעט וכך יהיה ניתן לפרוס ממנו בקלות.