רכיבים
- 4-6 חלקי עוף (שוקיים ומשולשים)
- 6 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 2 כפיות פפריקה
- 1 כפית תימין מיובש
- גרידה ומיץ מלימון אחד
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כוס יין לבן
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה טרייה
אופן ההכנה:
1. מניחים בצלחת גדולה, ויוצקים מעליהם 3 כפות שמן זית. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומפזרים מעל את הפפריקה, התימין, גרידת הלימון, מיץ הלימון ו-2 שיני שום כתושות. מצפים את העופות היטב בתערובת.
2. מעבירים את העופות יחד עם הנוזלים והתבלינים לשקית ניילון אטומה או לקערה גדולה מכוסה, ומניחים במקרר למשך 20 דקות עד שעתיים - וכל המרבה הרי זה משובח.
3. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת טפלון גדולה, מוסיפים את העופות ומבשלים על אש בינונית במשך 6 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים בכלי.
4. מוסיפים למחבת 2 שיני שום כתושות, ומטגנים במשך כדקה, תוך ערבוב מדי פעם, כדי שהשום לא יישרף.
5. בזהירות, מוסיפים למחבת את היין והפטרוזיליה ומערבבים.
6. מחזירים את העופות למחבת, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות, או עד שהעופות מוכנים. הופכים אותם באמצע הבישול. אם העוף נראה יבש מדי, מוסיפים 1/4 כוס יין לבן.
7. מגישים חם, ולא שוכחים להוסיף על העופות את הרוטב.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו