רכיבים
- 1.8 ק"ג חזה בקר (נתח מס' 3)
- מלח ופלפל שחור
- 3 כפות שמן צמחי
- 1 בצל, פרוס דק
- 8-10 שיני שם, מרוסקות / פרוסות, אך עדיין מחוברות בבסיסן
- 1/4 כוס רסק עגבניות
- 1/2 1 כוסות יין אדום
- 1/2 4 כוסות ציר בקר
- 2 גבעולי תימין
- 2 עלי דפנה
- 1 גזר גדול, חתוך לרבעים
- 1 ענף סלרי, חתוך לרבעים
אופן ההכנה:
1. מתבלים את נתח הבשר במלח ופלפל שחור משני צדדיו.
2. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את נתח הבשר ומטגנים אותו עד להשחמה קלה משני הצדדים. מוציאים לצלחת.
3. לאותו סיר, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים אותם תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת גוון זהוב בהיר. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד לציפוי מלא.
4. יוצקים על הכל את היין וציר הבקר, מוסיפים את התימין ועלי הדפנה ומערבבים היטב.
5. מחזירים את הבשר לסיר, מכסים ומביאים לרתיחה עדינה על אש קטנה במשך שעתיים וחצי.
6. הופכים את הבשר, מוסיפים את הגזר והסלרי, מכסים ומבשלים על אש קטנה עוד שעה.
עד להגשה, שומרים על הפלטה (אך לא ישירות) את הבשר כשהוא בתבנית נפרדת, את הירקות בכלי נפרד ואת הרוטב בכלי משלו.