רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
- 3 שיני שום כתושות
- 500 גרם בקר טחון
- 1 פלפל חלפניו טחון
- 3 כפות תערובת תיבול טאקו (מתכון בהמשך)
- 3 עגבניות חתוכות לקוביות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 חבילות בצק פריך מוכן
- 1 ביצה
אופן ההכנה:
הכנת תערובת התיבול לטאקו:
מערבבים יחד 1/2 כפית גדושה כמון, 1/2 כפית גדושה פפריקה מתוקה / חריפה, 1/2 כפית שטוחה אבקת צ'ילי, 1/4 כפית צ'ילי גרוס, קמצוץ מלח ים, קמצוץ פלפל שחור טרי גרוס, קמצוץ אבקת שום וקמצוץ אורגנו יבש. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, לשימוש חוזר.
הכנת האמפנדס:
1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2. במחבת, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך, 4-5 דקות. מוסיפים את השום והחלפניו ומטגנים דקה נוספת.
3. מוסיפים את הבקר הטחון ומבשלים עד שמשחים היטב, במשך 5-6 דקות. מוסיפים את תיבול הטאקו והעגבניות ואז מביאים לרתיחה, תוך ערבוב לאיחוד. מתבלים במלח ופלפל. מעבירים את התערובת לקערה ומצננים מעט.
4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק כדי לשטח קמטים. קורצים בו עיגולים בעזרת חותכן עוגיות או כוס. יתכן שיהיה צורך לקמח את החותכן או הכוס בין חיתוך אחד לשני. (הערה: ניתן לאחד ולרדד שוב את שאריות הבצק, כדי ליצור עיגולים נוספים.)
5. במרכז 2 עיגולי בצק מניחים 2 כפות מהמילוי. מברישים צד אחד של הבצק במים ואז מקפלים אותו על גבי המלית ולוחצים בעדינות לאיטום. משתמשים בשיני מזלג כדי לאטום לחלוטין את קצה הבצק. חוזרים על הפעולה עם עיגולי הבצק והמלית שנותרו. (ניתן להכין את האמפנדס עד לנקודה זו ולהקפיאם במיכל אטום. לאר מכן, מאחסנים במשך לילה שלם במקרר, לפני שממשיכים לשלב 6.)
6. מעבירים את האמפנדס לתבניות האפייה המוכנות. אם הבצק מרגיש דביק, מקררים אותו במשך 15-30 דקות.
7. בקערה קטנה מקציפים את הביצה עם כף מים אחת, עד לשילוב. מברישים את התערובת הזו על כל אמפנדה.
8. אופים עד להזהבה, במשך 15-18 דקות. מצננים לפחות 15 דקות לפני ההגשה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.