רכיבים
- 10 טורטיות קטנות
- 500 גרם בשר טחון
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן
- 3 שיני שום
- 10 פטריות
- קמצוץ אגוז מוסקט
- מלח ופלפל שחור
- למריחה: ביצה טרופה
- לקישוט: שומשום שחור/לבן, קצח
אופן הכנת מאפה בשר:
רגע לפני: סעודת השבת אצלנו לא שלמה בלי המאפים השווים האלה שסוגרים את פינת הדגים ופותחים את התיאבון לעיקרית: מתכון לטורטיה במילוי בשר ופטריות - מאפה קריספי, קוצר מחמאות וקל להכנה.
• מחממים את התנור ל-180 מעלות.
• קוצצים דק את הבצל, כותשים את שיני השום ופורסים את הפטריות.
• מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
• מוסיפים את הבשר למחבת, ומפוררים עם כף עץ. מטגנים עד שהנוזלים מתאדים לגמרי.
• מוסיפים את השום הכתוש, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ומערבבים יחד במשך כמה דקות. מסירים מהאש.
• במרכז כל טורטיה מניחים 2 כפות ממלית הבשר.
• מקפלים לחצי את הטורטיה, ומהדקים היטב את הקצוות.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים עליה את הטורטיות.
• מורחים כתל טורטיה בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום שחור/לבן או קצח.
• אופים במשך 20 דקות, עד להזהבה.
• מגישים חם לצד רוטב ברביקיו. ניתן לחמם על הפלטה 5 דקות לפני ההגשה.